Ark cryptocurrency voorziet gebruikers, ontwikkelaars en startups van innovatieve blockchain technologieën. De organisatie heeft als doel om een volledig ecosysteem van gekoppelde blockchains te ontwikkelen waardoor ARK een flexibele, schaalbare en adaptieve cryptovaluta wordt. Het platform is koppelt bekende blockchains aan elkaar door middel van een unieke technologie genaamd SmartBridge.

Net als Bitcoin en Ethereum, is Ark een digitale valuta. In tegenstelling tot veel andere altcoins is Ark echter niet afgeleid van de BTC of ETH blockchain. Nee, in plaats daarvan is Ark een fork van de Lisk cryptocurrency. Het doel van de ontwikkelaars was om een betere versie van Lisk te ontwikkelen, vooral rekening houdend met snelle (door)ontwikkeling en gebruiksvriendelijkheid.

Het blockchain platform van Ark kan worden gebruikt om betalingen te verrichten zonder tussenkomst van een derde partij, dat is immers waar een cryptocurrency in de basis voor bedoeld is. Om transacties te verifiëren c.q. toe te voegen aan de blockchain, maakt de blockchain gebruik van een Delegated Proof of Stake (DPoS) consensus algoritme. DPoS zorgt voor een democratische vorm van “mining”, waardoor iedereen die gebruik maakt van de Ark blockchain kan kiezen wie van de 51 “gedelegeerde” miners een specifieke transactie mag bevestigen.

Het doel van Ark is niet om “zomaar” een cryptocurrency te zijn, maar om als een volledig ecosysteem te fungeren waardoor cryptocurrency op grote schaal in gebruik kan worden genomen. Men heeft een missie om blockchain technologie toegankelijk te maken voor consumenten, tot op het punt waarop consumenten niet eens door hebben dat zij er gebruik van maken.

Dit doet men niet alleen door communicatie tussen verschillende blockchains te realiseren, maar ook door technologieën te ontwikkelen zoals smarts cards (fysieke kaarten) waarmee draadloos cryptocurrency betalingen kunnen worden uitgevoerd. ARK kopen doe je natuurlijk bij Bitvavo.