Zakelijk

Technische vacatures, voor iedereen wat wils

technische vacatures

Er is zoveel verscheidenheid in technische vacatures dat er voor iedereen wat te vinden is.

Van proces engineer, wegenbouw, waterbouw, onderhoud van technische installaties en reparatiewerkzaamheden, tot het oplossen van storingen en andere problemen op scholen, in ziekenhuizen, kantoorgebouwen, landbouwbedrijven, fabrieken en kassencomplexen.

Technische vacatures voor ROC afgestudeerden

Wanneer je een mbo opleiding in een technische richting hebt afgerond, zijn er verschillende functies die aansluiten. Bijvoorbeeld in de autotechniek en elektrotechniek. Functietitels die aansluiten zijn monteur elektrotechnische installaties woning of eerste monteur elektrotechnische industriële installaties.

Doorgroeien en doorleren

Vanuit het werkveld kun je doorgroeien. Door meters te maken en opleidingen te volgen, word je steeds bekwamer. Hierdoor kun je binnen je organisatie wellicht doorgroeien naar een andere functie, of kun je bij een ander bedrijf aan de slag. Omdat er veel verschillende technische werkzaamheden zijn, is het eenvoudig om je horizon te verbreden.

De allrounder van de technische dienst

Als je van afwisseling houdt is werk in de technische dienst iets voor jou. Naast het plegen van regulier onderhoud, los je storingen op en verricht je reparatiewerkzaamheden. Geen dag is daardoor hetzelfde. Wat je ‘s ochtends bedenkt, is twee uur later alweer volledig anders.

Processen aansturen en coördineren

Als technisch specialist hou jij je bezig met het analyseren van de huidige processen en het voorstellen van verbeteringen. Zodat de efficiëntie omhoog gaat en de kosten dalen. Tevens kan een aanpassing op het gebied van veiligheid nodig zijn. Wanneer nieuwe machines aangeschaft gaan worden heb jij een vinger in de pap. Jij schrijft vervolgens de nieuwe richtlijnen voor gebruik en de bijbehorende protocollen. De laatste stap is het trainen van je collega’s die dagelijks met de nieuwe machines werken.

Civiele techniek? Autotechniek?

Is de civiele techniek meer jouw ding? Of gaat je hart sneller kloppen als het om de technische aspecten van een auto of andere vervoersmiddelen gaat?

In de civiele techniek focus jij je op de inrichting van het land. Wegen, bruggen, viaducten, jachthavens of spoorwegen. Het hoort er allemaal bij. Van idee tot uitvoering ben jij betrokken.

Er is nog meer keus

Behalve bovenstaande opties zijn er nog tig andere mogelijkheden. Het werkveld is breed, de opties zijn legio. Functies zijn er voor mbo, hbo en wo afgestudeerden. Van starter tot ervaren rot in het vak. En mocht je op een gegeven moment je kennis willen delen, dan is een baan als docent wellicht iets voor jou.