Hout lasersnijden is een vak apart. Niet alleen heb je een vakman nodig die alles van de laser weet en de perfecte instellingen. Maar elk stuk hout is ook uniek. Ook in dezelfde soorten hout zitten er heel veel verschillen. Noesten, kleurverschillen, elk stukje hout heeft zijn eigen charme en vraagt dus ook zijn eigen aanpak.

Kunst op de laser

Ik vind succesvol werken met hout op de laser dus ook een soort kunst. Of er nu een heel speciaal stuk gemaakt wordt, of een simpel deurbord, houten onderzetters of andere kleine houtsnijwerken.

Het fijne van hout snijden op een laser zijn de mogelijkheden. Als je het op de computer kunt ontwerpen, kun je er vrijwel altijd een laserontwerp van (laten) maken. De dikte en het soort hout spelen wel een rol, voor sommige soorten harder hout heb je een laser met een flink vermogen nodig. Een laser werkt extreem nauwkeurig en dat vind ik erg prettig voor onderdelen die exact op maat gemaakt moeten worden. Je hebt veel meer controle over het ontwerp dan wanneer je het met de hand zaagt of bewerkt. Ook kunnen producten in serie makkelijk voor je gemaakt worden. Ik vind hout lasersnijden dus ook een perfecte combinatie van een authentiek natuurproduct met een goed stuk moderne techniek.