Al eerder schreef ik blogs over arbeidsvoorwaarden, arbeidsongeschiktheidsverzekering en verzekeringmaatschappijen. Dat het lastig is om voorwaarden en mogelijkheden met elkaar te vergelijken en om dit uit te pluizen. Ik gaf tips hierover en ik daarbij gaf ik aan dat het handig is om advies te vragen aan experts. Nu gaan we het hebben over regie pakken over je eigen leven, want dat is immers de belangrijkste drijfveer als zelfstandige. Het ging voorheen over wat als ik uitval? Maar is het dan niet net zo belangrijk om te voorkomen dat je uitvalt. Daarom ligt vandaag de focus op gezondheidscheck.

Het blijven werken is van essentieel belang. Tulpenfonds kan je hier persoonlijk bij begeleiden. Een echte specialist die actief een bijdrage levert wanneer je uitvalt, maar op de eerste plek zorgt Tulpenfonds ervoor dat je gezond blijft. Wij denken mee en zorgen ervoor dat we ten alle tijden bereikbaar voor je zijn. Jouw wensen en behoeften komen bij ons op nummer één. Een specialist waar jij het centrum van de wereld bent.

Als we ingaan op de gezondheidscheck is het wel belangrijk dat je weet wat het precies inhoudt. Het gevaarlijke van een zelfstandige werker is dat je vaak geneigd bent om altijd door te werken. Het moment moet ook een keer komen dat je even stilstaat, om weer even terug bij de realiteit te komen. Daarom doe je ieder halfjaar een gezondheidscheck d.m.v. een korte vragenlijst en gebaseerd op deze lijst krijg je een advies mee. Indien nodig wordt er adequaat hulp verleend door een coach, zodat je weer snel op de been bent.

Deze gezondheidscheck is geen verplichting, het is optioneel. Deze gezondheidscheck geeft je een realistisch beeld over de status van jouw gezondheid. De gezondheidscheck is vergelijkbaar met een stoplicht, ik hoef dan verder niet uit te leggen hoe een stoplicht werkt. De gezondheidscheck is alleen voor jou en de coach zichtbaar. Meer informatie over dit soort onderwerpen, bijvoorbeeld ook over arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp en dat soort dingen? Kijk dan snel op de website van Tulpenfonds.