Iedereen moet wel eens het huis schoonmaken maar weet niet waar hij/zij moet beginnen. Vaak blijven mensen het opruimen en schoonmaken maar uitstellen, tot er op een gegeven moment geen houden meer aan is. Ik zal hieronder een kort schoonmaakschema uitschrijven dat zelfs jij weet waar je straks van start moet gaan!

Het is belangrijk voor jezelf dat je weet hoe je te werk moet gaan, want dit geeft namelijk direct ruimte in je hoofd. Dat is eigenlijk precies wat een schoonmaakschema voor je doet. Je hebt de voorjaarsschoonmaak achter de rug en de kledingkasten weer op orde gebracht. Nu is je huis aan de beurt, maar de woning ontruiming verdeeld zich over veel klusjes. Een schoonmaakschema zorgt ervoor dat je precies weet wanneer je welke taak moet uitvoeren.

Het begint eigenlijk al met de dagelijkse taken. Er zijn namelijk een aantal taken die je dagelijks moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat jouw huis straks geen enorme bende wordt. Dit kunnen de korte dagelijkse taken zijn:

  • Maak het aanrecht schoon en ruim direct de eettafel af.
  • Wanneer je spullen gebruikt hebt, ruim dit direct op en laat het niet staan. Zo voorkom je direct al dat het probleem en de spullen zich niet opstapelen.
  • Het luchten van de (slaap)kamers. Zet vooral de ramen open en laat het lekker door luchten.
  • Zet direct ook alle vieze spullen in de vaatwasmachine en wanneer je dit niet hebt moet je het uiteraard zelf even afspoelen.

Dan komt het er eigenlijk op neer dat er ook wekelijkse taken zijn die je moet uitvoeren. Plan deze taken gewoon op een dag in de week, zodat je weet waar je aan toe bent. Dit kunnen de wekelijkse taken zijn:

  • Het stofzuigen en dweilen van de vloer. Dit is belangrijk zodat niks blijft plakken op de grond.
  • Verschoon alle bedden en hang de overige spullen uit het raam zodat het kan luchten.
  • Badkamer goed grondig schoonmaken, dus de wastafel, douche, bad, toilet etc.
  • Alles afstoffen, denk hierbij aan de meubels en kasten en dergelijke.

Daarna komen de klussen die je wat minder vaak hoeft te doen, zoals: het schoonmaken van de oven, de ramen lappen, keukenkastjes en lades. Wil je nou echt niet zelf aan de slag gaan en heb je het liefst professionele hulp die de zorg uit handen neemt? Dan heb je woning ontruimingservice die dit probleem zo voor jou oplost!