eerste keer reanimeren

De aller eerste keer reanimeren, was best wel spannend. We waren op een feest van mijn oom, toen hij eerste keer reanimerenopeens in elkaar zakte. Het eerste wat mij te binnen schoot, was dat ik hem moest helpen. Alles wat ik had geleerd tijdens de EHBO cursus via de G4S training, heb ik uit de kast gehaald. Gelukkig was er bij deze zaal een AED apparaat ter beschikking en deze heb ik dan ook gebruikt. Dit heb ik allemaal tijdens mijn training geleerd hoe je hiermee om moet gaan. Iedereen in de zaal was in paniek. Ik zelf stond te trillen op mijn benen, maar probeerde de rust in mijzelf te vinden. Dat is wat ik ook heb geleerd, want met paniek lukt een reanimatie niet. Gelukkig kwam er al snel hulp van professionals en die hebben het van mij overgenomen. 

Mijn eerste keer reanimeren was een aangrijpende ervaring 

eerste keer reanimerenMet mijn  oom gaat het de goede kant op. Dankzij mijn snelle optreden heeft hij het na kunnen vertellen. Hoewel mijn eerste keer reanimeren meteen bij een familielid was, heeft mij erg aangegrepen. Maar om helemaal niets te doen, dar had ik mijn oom niet mee kunnen helpen. Ik ben dan ook zeer trots op mijzelf. Niet alleen ikzelf, maar ook de rest van mijn familie was mij zeer dankbaar, voor mijn goede optreden.

Door mijn cursus en het snelle optreden, hebben meer familieleden zich opgegeven voor een cursus. Allemaal hebben zij zich opgegeven voor een EHBO training bij de firma G4S. Hier leren zij ook, hoe zij moeten handelen als er iemand onwel is geworden. Want om aan de zijlijn toe te kijken hoe iemand vecht voor zijn leven, is wel heel erg. Ben jij inmiddels ook nieuwsgierig geworden naar deze opleiding, kijk dan maar eens op de website van dit bedrijf.