De lente is inmiddels aangebroken en langzaamaan wordt het beter weer. In Nederland betekent mooi lente- of zomerweer natuurlijk maar één ding: barbecueën. Nederland is een barbecueland bij uitstek en de afgelopen jaren zien we een sterke opkomst van gasbarbecues. Dit is niet gek, want een gasbarbecue biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van een traditionele barbecue. In dit artikel vertel ik je daar meer over.

Gelijk grillen

Met een gasbarbecue kun je gelijk aan de slag. Je hoeft niet langer moeite te doen om de barbecue goed aan te krijgen met behulp van aanmaakblokjes. Je draait simpelweg de kraan van de gasfles open en zet de brander aan. Vervolgens kun je beginnen! Ben je op zoek naar een goede gasbarbecue? Neem dan eens een kijkje op www.fonteyn.nl.

Volledige controle over het vlees

Met een gasbarbecue heb je een betere controle over het vlees dat je grillt dan met een traditionele kolenbarbecue. De temperatuur van een gasbarbecue bereikt gemiddeld een temperatuur van 200 tot 250 graden, wat een perfecte temperatuur is voor het grillen van vlees. Kolenbarbecues bereiken doorgaans een temperatuur die boven de 250 graden komt en bovendien is de temperatuur minder constant. Wil je de temperatuur wat omlaag brengen? Dan is dit met een gasbarbecue natuurlijk eenvoudig te regelen. Dit in tegenstelling tot een kolenbarbecue. Bij een kolenbarbecue zul je dan ook vaker zien dat je te maken krijgt met steekvlammen. Hierdoor druipen dierlijke vetten uit het vlees en dat is zonde. Dit maakt barbecueën op een gasbarbecue gezonder.

Beter voor het milieu

Tenslotte is barbecueën op een gasbarbecue beter voor het milieu dan barbecueën op een traditionele barbecue. De stoffen die een kolenbarbecue uitstoot hebben een negatievere invloed dan de stoffen die bij het gebruik van een gasbarbecue vrijkomen. Een gasbarbecue is dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu!